امروزه فناوری دیجیتال در هر جایی رخنه کرده و حالا تقریبا همه افراد در سفر و موقعیت های مختلف به تولید محتوای دیجیتال با حجم بالا مشغول هستند. ابزار های دیجیتالی ما حجم حافظه محدودی دارند و به همین خاطر باید هر چند وقت یک بار محتوای آنها را روی یک ابزار ذخیره سازی دیگر منتقل کرد. حافظه های فلش یکی از ابزار های ذخیره سازی کوچک با قابلیت حمل آسان هستند که جابجایی آن ها بسیار ساده بوده و فضای ذخیره سازی مناسبی را در ابعادی کوچک فراهم می کنند. این حافظه ها در اندازه ها، ظرفیت و با سرعت انتقال اطلاعات مختلف تولید شده اند. به تازگی کمپانی اپیسر (از بزرگترین سازندگان وسایل ذخیره سازی) سه مدل حافظه فلش به بازار عرضه کرده که در ادامه بیشتر با آنها آشنا شده و خواهیم دید عملکرد آن ها در انتقال اطلاعات به چه نحوی است.
شرکت Apacer از بازیگران مهم عرصه تولید و ارائه حافظههای موقت و تجهیزات صنعتی کامپیوتر است. این شرکت در تولیدات خود، نیمنگاهی هم به بازار عمومی کامپیوتر دارد و محصولات ذخیره سازی مختلف از جمله حافظه فلش USB ارائه میکند. محصولات تازه اپیسر که در سه کلاس مختلف ارائه شده اند شامل سه مدل حافظه فلش AH116، AH157 و AH553 می شوند.
حافظه فلش اپیسر AH116
حافظه فلش Apacer AH116 از رابط USB 2.0 استفاده می کند. این حافظه در اندازه ای کوچک و به دو رنگ مشکی و سفید با ظرفیت 4 تا 32 گیگابایت ساخته و عرضه می شود. AH116 ابعادی برابر با 2.5 در 1.7 سانتیمتر دارد که در حقیقت کوچکتر از یک سکه 500 تومانی است.
به لطف فناوری COB یا Chip-on-Board، این فلش مموری ضدضربه، ضد آب و مقاوم در برابر گرد و خاک است. این یعنی تمامی اجزای سازنده حافظه فلش روی یک برد مجتمع شده است و حتی اگر این حافظه فلش بدون درپوش در آب بیفتد، آسیبی به آن نخواهد رسید (البته نباید حافظه فلش خیس را به پورت USB متصل کنید. این کار قطعا به سیستم شما آسیب می رساند!). سازگاری با انواع سیستم عامل ها و دستگاه های مختلف باعث می شود تا AH116 کاندیدایی مناسب جهت استفاده در سیستمهای صوتی خودرو باشد.
در این مقاله نسخه 16 گیگابایتی این حافظه فلش را تست خواهیم کرد. در تست ATTO Disk Benchmark، سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات به ترتیب در حدود 29MB/s و 5MB/s میرسد:
نرم افزار تست Crystal Dick Mark نیز سرعت خواندن اطلاعات حداکثر 29 مگابایت در حالت متوالی را حدود 29 مگابایت در ثانیه و سرعت نوشتن را 12 مگابایت در ثانیه نشان می دهد:
به عنوان یک حافظه فلش مجهز به پورت USB 2.0، سرعت انتقال اطالعات در سطحی قابل قبول قرار دارد. در استفاده عادی از این درایو، یک فایل 3.8GB در مدت زمان 17 دقیقه روی حافظه فلش کپی شد. اگر قصد دارید فایل های زیاد با حجم کم را منتقل کنید، باید بدانید که زمان بیشتری مورد نیاز خواهد بود.
Apacer AH116 یک حافظه فلش با قیمت کم، مناسب برای استفادههای روزمره است که مزیت ضدآب، ضدضربه و ضد گرد و غبار بودن آن، خیال کاربران را از لحاظ حفظ شدن اطلاعاتشان در هنگام استفاده از آن در هر شرایطی آسوده میسازد. تنها نکته منفی که در این حافظه فلش می توان بیان کرد، عدم وجود LED برای نمایش فعالیت حافظه فلش است.
حافظه فلش اپیسر AH157
AH157 دقیقا طراحی مشابه با AH116 دارد، اما از پورت USB 3.0 استفاده می کند. این مدل در ظرفیت های 8 تا 64 گیگابایتی و با رنگ بندی متفاوت با AH116 ارائه می شود. بازهم به لطف فناوری COB، مدل Apacer AH157 نیز ضدضربه، ضدآب و مقاوم در برابر گردوخاک است. قیمت مناسب، جذابیت تم ظاهری در کنار استفاده از درگاه پرسرعت USB 3.0، این حافظه فلش را مناسب استفاده در انواع محیطهای کاربری میسازد.
ما برای آژمایش نسخه 16 گیگابایتی از حافظه فلش را در اختیار داریم. در بنچمارک ATTO به سرعت چشمگیر 120MB/s برای خواندن اطلاعات رسیدیم که برای چنین حافظه فلش با فناوری ساخت COB عدد مناسبی به شمار می آید. با این حاف سرعت نوشتن اطالعات 10 مگابایت در ثانیه چندان هیجان انگیز نیست.
در تست Crystal Disk Mark با نتایج مناسبی برای این درایو روبرو هستیم.
با اینکه سرعت نوشتار اطلاعات Apacer AH157 در سطح معمولی و در حد انتظار است، اما سرعت خواندن بالای آن، یک مزیت قابل توجه است چراکه میتوان در پخش مستقیم فیلمهای Full HD روی دستگاههای پخش چندرسانهای بدون نگرانی از کندی حافظه یا قطع و وصل شدن فیلم از آن استفاده کرد. لازم به ذکر است در استفاده عادی از این درایو، یک فایل 3.8GB فیلم روی آن کپی شد که بیش از 7 دقیقه به طول انجامید.
Apacer AH157 زیبا، کمحجم، با ظاهری مناسب است که در کنار مزیتهایی همچون ضدآب، ضدضربه و ضد گرد و غبار، سرعت خواندن بالایی دارد. در هنگام استفاده سنگین فلش داغ نشد و تنها نکته منفی که در این حافظه مشاهده میشود فقدان وجود Activity LED است.
حافظه فلش اپیسر AH553
حافظه فلش Apacer AH553 به طور کامل با دو نمونه دیگر متفاوت بوده و دارای بدنه محکم آومینیومی با ظرفیت 32 تا 256 گیگابایت و پورت USB 3.0 است. اباعد این حافظه فلش 5.9 در 1.8 سانتیمتر بوده و دیگر نباید انتظار ضد آب و ضد گرد و غبار بودن را از آن داشت. در مقابل، استفاده از حافظه های فلش MLC در ساختار آن باعث شده تا سرعت انتقال اطلاعات در این مدل افزایش قابل توجهی داشته باشد.
حافظه های NAND Flash بهکار رفته در Apacer AH553 از نوع 19 نانومتری و ساخت شرکت توشیبا هستند (ساختار این حافظه فلش همچون یک درایو SSD است). این درایو همچنین از کنترلر Phison PS2251-08 استفاده می کند که در تئوری سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات به ترتیب 400 و 300 مگابایت در ثانیه را ارئه می دهد.
در تست نرم افزار ATTO سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات به ترتیب در حدود 300 و 50 مگابایت در ثانیه است.
در تست Crystal Disk Mark نیز با ارقامی مشابه روبرو هستیم و به آنچه خود کمپانی برای سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات ذکر کرده هنوز فاصله داریم (البته میزان سرعت انتقال اطلاعات به سیستم مورد استفاده کاربر و کنترلر سیستم برای پورت USB 3.0 نیز بستگی دارد).
حافظه فلش اپیسر AH553 با نتیجی که کسب کرده در رده محصولات رده بالا قرار می گیرد. سرعت خواندن اطلاعات بسیار بالا بوده و سرعت نوشتن اطلاعات نیز هم رده یک هارددیسک اکسترنال مجهز به پورت USB 3.0 است. در استفاده عادی از این درایو، یک فایل 3.8GB فیلم روی آن کپی شد که مدتزمان کپی شدن آن کمتر از 25 ثانیه به طول انجامید و این بسیار قابلتوجه است.
اگر از دوربین های دیجیتال DSLR در طول سفر استفاده کرده و میخواهید فایلهایتان را در مدت زمانی کوتاه به یک حافظه جانبی ثانویه منتقل کنید، حافظه فلش AH553 انتخابی بسیار عالی است. زیرا به سرعت می توان فایل های حجیم دوربین را به حافظه منتقل کرده و در ضمن، به لطف بدنه محکم از ایمن بودن این حافظه فلش مطمئن بود. اگر ضد آب و گرد و غبار بودن ویژگی هیجان انگیزی برایتان به شمار می آید، توصیه میکنیم به سراغ AH157 بروید. AH116 را نیز چندان نمی توان توصیه کرد، زیرا امروزه دیگر اکثر دستگاه ها دارای پورت USB 3.0 بوده و با اندک هزینه بیشتر می توان از سرعت بالاتر برای انتقال اطلاعات بهره گرفت.